Voor wie is het Christal?
Alle kinderen zijn welkom op het Christal. We vragen van ouders een bewuste keuze
voor onze school. In het kennismakingsgesprek met de directeur is er volop ruimte om hierover in gesprek te zijn en vragen te stellen. Uiteindelijk wordt aan alle ouders gevraagd de ouderverklaring te ondertekenen. Hierin verklaren ouders dat zij instemmen met de grondslag van de school en het identiteitsbeleid van LEV-WN.

Wie werken er op het Christal?
Al onze leerkrachten leven en werken vanuit hun persoonlijke relatie met Jezus Christus.
Onze medewerkers worden benoemd op basis van hun binding aan onze identiteit en meelevend lidmaatschap van een christelijke gemeente. Zij zijn beelddragers van onze christelijke identiteit, dragen dit actief uit en maken het concreet in zichtbaar gedrag en handelen. De leerkrachten begeleiden de kinderen naar een levenswijze die gebaseerd is op een relatie met de levende God. Dit doen we vanuit de Bijbel. Wij passen de Bijbel toe in onze dagelijkse omgang met leerlingen, collega’s en ouders en alle mensen om ons heen.

Tussenschoolse opvang (TSO)
Alle kinderen blijven tussen de middag op school. Wij zorgen er als school voor dat dit mogelijk is. We werken met een vaste groep van overblijfkrachten, op vrijwillige basis. Zij staan op het plein bij de kleuters. De pleinwacht voor groep 3 t/m 8 wordt door de eigen groepsleerkracht gedaan. Er wordt door andere teamleden (zoals onderwijsassistentes en schoolleider) met deze kinderen gegeten, zodat de leerkrachten even pauze hebben.

BSO
In ons schoolgebouw zit de Buitenschoolse opvang Roots. Kinderen kunnen hier voor en na schooltijd opgevangen worden of tijdens studiedagen. Kinderen kunnen hier spelen met het aanwezige materiaal en vaak worden er vanuit de BSO activiteiten aangeboden waar de kinderen vrijwillig aan mee kunnen doen. Dit kunnen spel- of knutselactiviteiten zijn. Ze maken gebruik van een klaslokaal, een gedeelte van de centrale hal en het speellokaal.
Tel: 06 – 13681826

Onderdeel van LEV-WN
Het Christal is onderdeel van de scholenvereniging LEV-WN
(Gereformeerd Primair Onderwijs West-Nederland)